I går pratade jag med en bekant till grannen som stod och grillade. Jag frågade om jag fick bjuda på en dram. Svaret kom lika fort som jag frågade – javisst! Men vad skulle jag bjuda på? Det skall nu tilläggas att jag känner personen genom whiskyklubben så jag hade en god uppfattning om personens smakpreferenser. På vägen ned i källaren hade jag redan svaret. En Glenmorangie Signet! Mitt val föll onekligen personen på läppen då kommentaren blev – “den här skall jag ha oavsett vad den kostar”. Samma reaktion har jag fått förut när jag bjudit eller haft Glenmorangie Signet på provningar. Att jag själv är inne på femte flaskan måste väl också betyda att det är en vinnare även för mig. Men vad är det som gör den så bra och en vinnare i mina och andras ögon.

Till Glenmorangie Signet har man använt sig av chokladmalt något som man normalt använder i produktionen av stouts. Glenmorangie Signet är en fyllig, balanserad och otroligt sublim whisky som innehåller delvis mycket gammal whisky, upp till 35-40 år. Whiskyn har lagrats på amerikanska ekfat (vit) vilket ger whiskyn smak av b.la vanilj och kaffe och sherryfat vilket ger den färg, sötma och ökad komplexitet.

Doft: Mochakaffe, choklad, mogna plommon, sherrytoner och kanderad apelsin

Smak: Söt, kanel, kaffe, citrustoner och mocchakaffe

Eftersmak: Lång eftersmak, mynta, citrus, apelsin

Glenmorangie Signet har allt, amerikansk ek, sherry, ålder, karaktär, komplexitet och är otroligt välbalanserad. Dessutom väldigt prisvärd. En vinnare och mästerverk i mina och många andras ögon!

Slainté

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *