Om oss
Bon Vivants betyder fritt översatt ”livsnjutare” och grundades hösten 2017 med en vision om att få flera att njuta av livets goda, nämligen god mat och dryck. Att anordna en fest eller annan tillställning kräver oftast mycket tid och planering. Det skall göras inköp, mat skall lagas och det skall serveras. Samtidigt vill man gärna vara med sina gäster. En ekvation som ofta kan vara svår att få ihop. Dessutom vill man att maten skall smaka så där fantastiskt gott vilket inte alltid blir fallet.
Jag som driver Bon Vivants heter Magnus Johansson. Mitt intresse för mat och matlagning väcktes i tidig ålder. Jag har arbetat på flera restauranger, b.la Grythyttans Gästgifveri, Ullna golfrestaurang, Kopparkitteln Sigtuna, Vau de Ville samt Villa Källhagen för att nämna några. År 2017 valde att lämna mitt yrke inom finansbranschen för att helhjärtat satsa på min då 25-åriga bisyssla/hobby som kock. Att få ägna 100% åt min dröm och stora passion här i livet är få förunnat.
Jag lagar gärna a la carte inspirerad mat där kvalitet, färg, form, textur och smak är centrala hörnstenar. Jag lagar självklart vegetariskt och veganskt till maträtter från världens alla hörn. Min inspiration hämtar jag framförallt från det italienska, franska, svenska och asiatiska köken. Kika gärna in på mitt Instagramkonto för bilder.
På Bon Vivants lagas all mat från grunden. Det är jag väldigt stolt över. Jag använder om möjligt även gärna ekologiska, närodlade och närproducerade råvaror. Att måna om miljön samt stötta lokala aktörer är en självklarhet för mig. Lika viktigt är det att undvika onödigt matsvinn. Jag arbetar utifrån en ”zero-waste” policy vilket innebär att all mat används i produktionen eller förädlas till andra produkter.
Jag har även ett stort intresse för whisky sedan ca 20 år och på senare tid även rom och vin. Jag gör regelbundna resor till Skottland för att lära mig mer kring whiskyindustrin men även införskaffa nya och helt unika sorter. Som ett led i att dela med mig av min kunskap arrangerar Bon Vivants dryckesprovningar inom områdena whisky och rom. Utöver goda drycker kommer du få kunskap hur tillverkningen går till, historia och spännande anekdoter från destillerierna.
Att njuta är att leva!