Om oss

Bon Vivants betyder fritt översatt ”livsnjutare” och grundades utifrån en vision om att få flera att njuta av livets goda, nämligen god mat och dryck. Att anordna en fest eller annan tillställning kräver oftast mycket tid och planering. Det skall göras inköp, mat skall lagas och det skall serveras. Samtidigt vill man gärna vara med sina gäster. En ekvation som ibland är svår att få ihop. Dessutom vill man att maten skall smaka så där fantastiskt gott vilket inte alltid blir fallet. Det är här Bon Vivants kommer in.

Jag som driver Bon Vivants heter Magnus Johansson och  har lång och bred erfarenhet av matlagning. Jag föredrar att tillaga á la carte inspirerad mat och gärna med någon tvist. Min inspiration hämtar jag framförallt från det italienska, franska och asiatiska köken. Men självklart lagar jag även klassisk husmanskost, vegetariskt, veganskt till maträtter från världens alla hörn. Kika gärna in på mitt Instagram konto. Med ett professionellt hantverk, omsorg och kärlek till råvarorna, skapar jag kreativa och smakfulla rätter som du och dina gäster kommer att minnas. 

Jag har även ett stort intresse för whisky och rom sedan ca 20 år. Jag gör regelbundna resor till Skottland för att lära mig mer kring denna ädla dryck men även införskaffa nya och helt unika sorter. Som ett led i att dela med mig av min kunskap arrangerar Bon Vivants dryckesprovningar inom områdena whisky och rom. Utöver goda drycker kommer du få kunskap i hur tillverkningen går till, historia kring destillerierna samt roliga och spännande anekdoter kopplade till drycken och producenten. 

Från hösten 2018 arrangerar Bon Vivants whiskyresor till Skottland. Med ett flertal egna resor till Skottland vill jag ta med er på ett oförglömligt äventyr där vi kommer att besöka nya och bortglömda destillerier, charmiga skaldjursrestauranger samt slås av Skottlands hänförande natur.  

Att njuta är att leva!