Zhoug härstammar från Yemen och är en underbar sås som funkar utmärkt till kryddning av fisk, kyckling, fläsk. Eller varför inte som rub på en god köttbit. 

Du behöver:

3 st skalade vitlöksklyftor

3 st gröna chilis

1 kruka koriander, både stjälkar och blad

3 dl rapsolja

1 msk Hawaij krydda (finns i mellanöstern butiker)*

4-5 msk citronsaft

1/2 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Mixa vitlök och chili i en blender/mixer. Tillsätt koriandern och mixa igen. Tillsätt oljan i två omgångar (använd gärna pulsfunktionen om sådan finns). Såsen skall vara homogen men inte helt emulgerad, dvs något ”sprucken”. Krydda med citronsaft, Hawaijkrydda samt salt.
*Gör din egen Hawaijkryddning genom att fint mortla följande kryddor. 
6 msk hela svartpepparkorn
3 msk gurkmeja
1 tsk hel kryddnejlika
2 msk hela korianderfrön
1 msk hela gröna kardemummakapslar
0,5 dl hela kumminfrön

Lämna ett svar