Du behöver:

600 g torskfilé

20 g smör

4 st grovt hackade tomater

1 st liten burk med filead ansjovis

o,5 dl vittvin

2 dl grädde

1 st knippe dill

1 dl ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att smöra en eldfast form. Stycka torsken i fyra portionsbitar och lägg i formen. Peppra och salta varsamt (ansjovisen är salt). Häll i vinet och grädden. Ställ in formen i ugnen i ca 10 min. Ta sedan ut formen och ha i tomater och finhackad dill. Toppa varje fiskbit med ströbröd. Klicka ut några bitar smör på fisken. Ställ tillbaka formen i ugnen och kör ytterligare i ca 15 min.

Servera med kokt potatis. Och ja, man får mosa potatisen i den goda såsen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *