Tartarsås

Du behöver:

1,8 dl majonnäs

0,6 dl cremé fraiche

0,6 dl hackad pickles

2 tsk hackad kapris

1 st liten vitlök finriven

1 st liten finhackad schalottenlök

2 tsk citronjuice

1 tsk dijonsenap

1 tsk hackad persilja eller dill

Svartpeppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål. Låt gärna stå över natten eller minst 8-12 timmar för ännu mer smak. Servera till en bit stekt fisk, fish and chips, skaldjur eller varför inte en bakad potatis.

Sauce Verte

Du behöver:

5 dl majonnäs

6 tsk finhackad spenat

4 tsk finhackad bladpersilja

2 tsk finhackad dill

2 tsk finhackad gräslök

1 tsk finhackad dragon

2 tsk citronjuice (färsk)

3 st finrivna vitlöksklyftor

Salt och peppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt stå och dra minst 1-2 timmar i kylskåpet innan servering. Det finns många varianter av sauce verte, ex i Italien använder man ansjovis och kapris och då utan majonnäs. För att binda en sådan sås kan man använda lite vitt bröd. Experimentera och hitta din gröna sås.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *