Tartarsås
Du behöver:
1,8 dl majonnäs
0,6 dl cremé fraiche
0,6 dl hackad pickles
2 tsk hackad kapris
1 st liten vitlök finriven
1 st liten finhackad schalottenlök
2 tsk citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 tsk hackad persilja eller dill
Svartpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål. Låt gärna stå över natten eller minst 8-12 timmar för ännu mer smak. Servera till en bit stekt fisk, fish and chips, skaldjur eller varför inte en bakad potatis.
Sauce Verte
Du behöver:
5 dl majonnäs
6 tsk finhackad spenat
4 tsk finhackad bladpersilja
2 tsk finhackad dill
2 tsk finhackad gräslök
1 tsk finhackad dragon
2 tsk citronjuice (färsk)
3 st finrivna vitlöksklyftor
Salt och peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt stå och dra minst 1-2 timmar i kylskåpet innan servering. Det finns många varianter av sauce verte, ex i Italien använder man ansjovis och kapris och då utan majonnäs. För att binda en sådan sås kan man använda lite vitt bröd. Experimentera och hitta din gröna sås.