Du behöver:

500 g fryst mango eller färsk mango (ännu mer smak i färsk)

Mangosorbet

3 dl vatten

2,5 dl socker

1/2 st citron (saften)

1 st äggvita

Gör så här:

Tina mangon. Gör sedan sockerlagen genom att koka upp vatten och socker tillsammans. Vispa så att sockret löser sig. Låt svalna. Blanda sedan den tinande mangon med sockerlagen och lägg i en mixer. Kör till en slät puré. Tillsätt även citronsaften när du mixar. Sila genom en finmaskig sil. Vispa äggvita till en fast skum. Häll ned mangoblandningen i en glassmaskin och tillsätt den vispade äggvitan. Kör sorbeten till den är smidig. I min maskin tar det ca 30 min. Lägg upp i en plastbytta och täck med lock. Förvara din sorbet i frysen. Ta gärna fram sorbeten i god tid innan servering, ca 15 min innan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *