Du behöver:
600 g biff skuren i tunna skivor

3 msk Thaikrydda
Salt och peppar efter smak
Dressing:
6-8 st stammar från färsk koriander
(stammarna på koriandern är otroligt smakrika och mjälla)
3 st vitlöksklyftor
1/2 krm salt
1 st chili skuren i mindre bitar
4 msk färskpressad limejuice
3 msk fisksås
2-3 tsk socker
1,5 msk rapsolja
Övriga ingredienser:
1 st litet knippe salladslök skuren i tunna skivor
1 st liten tunt skivad rödlök
12-15 st halverade cocktailtomater
1 st gurka urkärnad och skuren diagonalt
250 g kokta och kalla risnudlar
Garnering:
1/4 dl grovt hackad myntablad
1 dl grovt hackad koriander
50-70 g lätt rostade salta jordnötter (med eller utan salt efter smak)
2 st lime (4 st halvor)
Gör så här:
Börja med att göra dressingen. Mortla korianderstammar, chili, vitlök och salt till en paste. Tillsätt sedan fisksås, pressad limejuice och rapsoljan och blanda ihop till en dressing. Smaka av och tillsätt ev mer socker, lime eller fisksås. Ställ åt sidan. Torr rosta sedan jordnötterna i en stekpanna på medelvärme i några minuter. Ställ åt sidan.
Koka nudlar enligt anvisning och spola dem under kallt vatten. Blanda sedan tomater, gurka, rödlök och salladslök med nudlarna. Stek biffen hastigt i en stekpanna och krydda med thaikrydda och salt och peppar. Värm under tiden dressingen på låg temperatur i en kastrull. Blanda ned det nystekta köttet och den ljumna dressingen tillsammans med nudlar och grönsaker och blanda runt väl. Lägg upp på ett stort fat och toppa med hackad koriander och mynta samt de lätt rostade jordnötterna. Garnera med lime halvor.
Otroligt gott med lite hetta, syrlighet tillsammans med crunchet från jordnötterna. En perfekt bufférätt eller varför inte till fredagsmyset. Servera gärna med en thailändsk öl, ex Chang eller din egen favorit.