Du behöver:

4 st kycklingfiléer

2 st vitlöksklyftor

4 cm ingefära skuren i tunna slantar

2 msk jordnötssmör, ex av märket Skippy

1 st pressad lime

3 msk paprika pulver

1 dl kokosmjölk

4 msk soja

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna först på mitten längs med. Skär sedan i strimlor om ca 1 cm. Gör såsen i en mortel genom att först mortla ingefära och vitlök till en grov pasta. Tillsätt sedan jordnötssmöret, paprika pulver, pressad lime, kokosmjölk och sojan. Mortla till en flytande “paste”. Marinera kycklingen i hälften av pasten i ca 4-6 timmar. Trä upp kycklingen på spett och grilla dem. Värm resterande paste och häll över kycklingspetten.

Servera ex med jasminris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *