Du behöver:

1, 7 dl varmt vatten

2 msk gelatinpulver

2,1 l socker

1,7 dl kallt vatten

2,1 dl glykos

1 msk flytande vaniljextrakt

2 dl siktat florsocker

Gör så här:

Börja med att klä en form med bakplåtspapper. Sikta hälften av florsockret jämt i botten. Lös sedan upp gelatinet i en kastrull med varmt vatten. Hetta upp och dra åt sidan vid första kokbubblan. I en annan kastrull blandar du kallt vatten med socker och glykos. Koka upp sockervattnet på medel till högvärme till en temperatur om 141 grader (Kolla gärna att din termometer klarar denna värme).

Om vattnet med gelatin stått för länge värm då upp det igen. Häll gelatinvattnet  i en bunke och vispa med elvisp eller maskin. Tillsätt sockervattnet försiktigt i en jämn stråle. Kör i ca 10 min. Häll den nu sega smeten i formen med bakplåtspapper. Sikta resterande florsocker över och täck med ett bakplåtspapper. Tryck till smeten så att den är jämt fördelad i formen. Använd en mindre form (10*10 cm) för högre marsmallows och en större (10*20 cm)för lägre. Låt stå i ca 3-4 timmar. Skär sedan i bitar. Går utmärkt att grilla eller bara äta som de är.

För alla sockersugna 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *