En sås som kanske är mest förknippad med kycklingspett men funkar även till fläsk och faktiskt fisk. Kika in på mitt Instagram konto där jag gör torsk med denna sås med härliga tillbehör i form av friterade glasnudlar och kanderade jordnötter. Såsen kan även användas som glaze alt som marinad till ex kycklingspett.
Du behöver:
2 msk röd curry pasta
300 g kokosmjölk (3/4 av en burk)
180 g mjukt jordnötssmör (inte nutella)
2 tsk mörk soja
1 tsk salt
2 msk cider vinäger (ex äppelcider)
50 g strösocker
1,8 dl vatten
1 st citrongräs, krossad och delad i tre delar (valfritt)
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp på medelvärme under viss omrörning i ca 5 min. Sjud längre tid om såsen är för tunn alt tillsätt lite vatten om såsen är för tjock (såsen skall ändå vara relativt tjock).