Ett perfekt bröd till frukosten eller som kuvertbröd till fina middagen. Detta recept ger ca 25 st.

Du behöver:

50 g jäst

Rosenbröd

1 tsk flytande honung

5 dl mjölk

50 g smör

13-14 dl vetemjöl

2 tsk salt

1 st uppvispat ägg

Sesamfrön

Gör så här:

Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Hetta upp vätskan till fingervarmt, ca 37 grader. Tillsätt vätskan i bunken med jäst, honung, salt och vetemjölet. Knåda degen smidig och låt den jäsa  och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under en handduk i ca 30 minuter. Knåda sedan degen och dela den i ca 25 bitar. Rulla till bullar något större en en golfboll. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper och jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Klipp 2 korslagda snitt uppe på bollarna och pensla sedan bullarna med uppvispad ägg. Toppa med sesamfrön. Grädda rosenbröden i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *