Du behöver:

1 st spansk chorizo skivad i 0,5 cm slantar (ca 25 cm lång och av god kvalitet)

Rödvinsbräserad chorizo med kikärtor

2 st skivade schalottenlökar

1 st stor skivad vitlöksklyfta

3 msk flytande honung

2 msk rapsolja

1,5 dl rödvin (gärna en spansk sort)

1/2 burk kokta kikärtor

1 st liten knippe finhackad bladpersilja

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna på medel till hög värme. Tillsätt oljan och stek lök och vitlök under omrörning mjuka i ca 5 min. Tillsätt sedan chorizon och stek i ca 10 min. Tillsätt sedan rödvinet och honungen och dra ned värmen till låg till medelvärme. Låt vätskan nästan hela koka bort. Tillsätt sedan kikärtor och persiljan och låt bräsera ytterligare 10 min.

Knäckigt, salt, sött och otroligt gott!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *