Du behöver:

500 g biff, oxfilé

Biff Stroganoff

1 msk rapsolja

1 msk smör

1,5 st hackad gul lök

1 st finhackad vitlöksklyfta

1 dl torrt vittvin

3 dl kalvfond/buljong

2 tsk dijonsenap

3 msk tomatpuré

2 msk pressad citron

3 dl cremé fraiche

1 st liten knippe finhackad kruspersilja

Serveringsförslag:

Kokt ris, saltgurka

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja och smör. Stek biffen på högtemperatur så att köttet får färg. Stek ev i omgångar för att undvika att köttet kokar. Salta och peppra. Tillsätt sedan löken och låt steka med så att den mjuknar. Slå sedan på vittvin och låt koka in i köttet. Tillsätt sedan tomatpuré, senap, kalvfond och låt koka i ca 10 min på medelvärme. Tillsätt till sist pressad citron, cremé fraiche och den hackade persiljan.

Lägg upp riset på en tallrik och toppa med stroganoffen. Servera med långskuren saltgurka.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *