Du behöver:
500 g biff, oxfilé

1 msk rapsolja
1 msk smör
1,5 st hackad gul lök
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 dl torrt vittvin
3 dl kalvfond/buljong
2 tsk dijonsenap
3 msk tomatpuré
2 msk pressad citron
3 dl cremé fraiche
1 st liten knippe finhackad kruspersilja
Serveringsförslag:
Kokt ris, saltgurka
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja och smör. Stek biffen på högtemperatur så att köttet får färg. Stek ev i omgångar för att undvika att köttet kokar. Salta och peppra. Tillsätt sedan löken och låt steka med så att den mjuknar. Slå sedan på vittvin och låt koka in i köttet. Tillsätt sedan tomatpuré, senap, kalvfond och låt koka i ca 10 min på medelvärme. Tillsätt till sist pressad citron, cremé fraiche och den hackade persiljan.
Lägg upp riset på en tallrik och toppa med stroganoffen. Servera med långskuren saltgurka.