Du behöver:

600 g torskfile (4 bitar) eller annan vit fisk

100 g färsk bladspenat

2 st morötter skurna i tunna stavar (ca 5 cm långa)

1 st finhackad röd chili

4-5 st pressade vitlöksklyftor

1 dl torrt vittvin

1/4 litet huvudfänkål skuren i mindre bitar

2,5 dl grädde (40%)

12-15 st babytomater

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en ugnsform med lite smör alt olivolja. Lägg i torsken i formen och salta och peppra fisken.
  2. Strö över morotsstavar, chili, vitlök, fänkål, bladspenat och tomater på fisken och runtom. Häll sedan på vinet och grädden. Täck med folie.
  3. Ställ in fisken i ugnen i ca 30 min eller tills innetemperaturen är 45-47 grader. Ta ut och låt fisken stå och dra i ca 5 min under folie. Servera med färsk potatis och ev lite ärtskott.

Vill du i stället grilla slå då in fisken i dubbla foliepaket (förhindrar att vätskan sipprar ut). Grilltiden kan variera beroende på värme så öppna lite försiktigt och kolla (fisken skall släppa i sina lameller alt kolla med en termometer där innetemperaturen skall vara ca 45-47 grader.

One thought on “Gudomlig torsk i foliepaket”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *