600 g torskfile (4 bitar) eller annan vit fisk
100 g färsk bladspenat
2 st morötter skurna i tunna stavar (ca 5 cm långa)
1 st finhackad röd chili
4-5 st pressade vitlöksklyftor
1 dl torrt vittvin
1/4 litet huvudfänkål skuren i mindre bitar
2,5 dl grädde (40%)
12-15 st babytomater
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en ugnsform med lite smör alt olivolja. Lägg i torsken i formen och salta och peppra fisken.
- Strö över morotsstavar, chili, vitlök, fänkål, bladspenat och tomater på fisken och runtom. Häll sedan på vinet och grädden. Täck med folie.
- Ställ in fisken i ugnen i ca 30 min eller tills innetemperaturen är 45-47 grader. Ta ut och låt fisken stå och dra i ca 5 min under folie. Servera med färsk potatis och ev lite ärtskott.
Vill du i stället grilla slå då in fisken i dubbla foliepaket (förhindrar att vätskan sipprar ut). Grilltiden kan variera beroende på värme så öppna lite försiktigt och kolla (fisken skall släppa i sina lameller alt kolla med en termometer där innetemperaturen skall vara ca 45-47 grader.
Tack för ett bra recept, bjussade familjen och svärföräldrarna på denna igår och fick tummen upp!