En av mina favorit mackor är grillat surdegsbröd med saftig oxbringa, surkål, gruyère ost och rysk dressing – en Reuben helt enkelt.
Du behöver:
400 g kokt, kall och tunnskivad oxbringa

8 st stora skivor levainbröd eller liknande
150-200 g varm/ljummen surkål
12 st skivor appenzeller eller gruyeré (3 st skivor per sandwich)
Rysk dressing:
2 dl majonnäs
0,5 dl ketchup
1 tsk sambal oelek
1/4 tsk paprikapulver
1 tsk worchestersås
0,5 dl hackade pickles alt boston gurka
1 msk riven pepparrot
Salt efter smak
Gör så här:
Stek bröden i stekpanna tillsammans med lite olivolja. Vänd bröden när det fått lite färg och lägg på osten på den varma sidan på bröd. Stek klart undersidan av brödet. Lägg på den varma/ljumna surkålen över osten, oxbringa och toppa med dressingen. Lägg en stek brödskiva ovanpå och dela mackan diagonalt.