Pasta Alfredo kanske inte är den mest hälsosamma pastarätten men i bland måste man få lyxa till det. Här kommer mitt recept på denna klassiker.

Du behöver:

150 g smör

Pasta Alfredo

3,5 dl grädde

1,5 dl riven pecorino

1 dl riven parmesan ost

500 g färsk tagliatelle

Salt, peppar, vitlökssalt

Gör så här:

Börja med att koka pastan enligt anvisning. Smält rumstempererat smör i grädde på låg värme i en vid kastrull eller stekpanna. När smöret smält höj temperaturen till medelvärme och tillsätt kryddorna och den rivna osten. Rör med en slev till osten har smält och såsen är slät. Blanda den nykokta pastan med alfredosåsen och servera direkt. Toppa gärna med lite färsk riven ost och några varv på pepparkvarnen.

En otroligt god och mättande pastarätt när man vill ha/behöver det lilla extra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *