Här kommer ett av mina favorittillbehör till nachos, en queso eller ostdipp.
Du behöver:
225 g grovt riven cheddarost
375 g kondenserad osötad mjölk
8 g osaltat smör
1 msk maizena
1/4 st finhackad silverlök
1-2 st finhackade vitlöksklyftor
1/4 tsk av vardera lökpulver, vitlökspulver samt kummin
2 st skalade, urkärnade och tärnade tomater, ca 0,5*0,5 cm + vätskan
0,5 dl hackad koriander
3 msk standardmjölk
100 g finhackad grön chili (jag använder den på burk som finns i tacosortimentet)
Salt (tänk på att osten är salt)
Gör så här:
1. Blanda den rivna osten med maizena i en bunke. Smält smör i en kastrull på låg till medelvärme. Lägg i lök och vitlök och fräs i ca 3 min till löken blir genomskinlig (skall ej ta färg).
2. Tillsätt sedan tomaterna och vätskan från tomaterna (ej kärnor eller skal). Låt fräsa med i ca 2 min och tillsätt sedan kondenserad mjölk, ost och maizenablandningen, chili och de torra kryddorna. Rör dippen med en slev tills den är helt silkeslen och glansig. Ta från värmen och tillsätt hackad koriander, salt och mjölk (mjölken har funktionen av att tunna ut såsen så tillsätt en msk i taget till perfekt konsistens).
3. Njut till tacon eller varför inte till spröda majschips/nachos.