Du behöver:

400 g spagetti

2 msk salt till kokning av pastan

1,5 liter kokvatten

1 st medelstor aubergine

1,5 msk salt (för urvattning av auberginen)

1 st medelstor gul lök skalad och finhackad

2 st vitlöksklyftor skalade och skivade tunt

1 st burk plommontomater på burk

1/2-1 msk chili flakes

1/2 st kruka grov hackad basilika

4-6 msk olivolja

100 g finriven parmesanost eller pecorino

Gör så här:

Börja med att skala auberginen med en potatiskalare. Dela auberginen på mitten och skär den i 0,5 cm skivor gärna på snedden. Lägg skivorna i en skål och strö över 1,5 msk salt. Låt saltet dra i ca 45 min. Saltet drar ut vätskan och beskan i auberginen.

Hetta upp en stekpanna på medel/hög värme och tillsätt 2 msk olivolja och den hackade gula löken. Stek i ca 5-10 min tills löken mjuknat. Tillsätt sedan vitlöken och chili flakes och fräs ytterligare i några minuter. Häll sedan i de krossade tomaterna och lått puttra på medelvärme i ca 12-15 min.

Skölj av och torka aubergineskivorna. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek auberginen i omgångar. Lägg över dem på dem på ett hushållspapper. Tillsätt mer olivolja om det behövs.

Koka pastan enligt anvisningar till “al dente” och häll av pastan i ett durkslag. Häll över pastan i tomatsåsen och tillsätt basilika och den rivna osten. Blanda och toppa rätten med den stekta auberginen. Ringla lite god olivolja över och servera direkt.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *