Du behöver:

Pasta Diavolo

1 kg oskalade räkor

5 st vitlöksklyftor

3 st sardeller i olja

1-2 tsk chiliflakes

4 msk olivolja

1 st kruka bladpersilja

2 st burkar hela tomater i juice

Citron

Serveringsförslag:

Pasta linguine

Gör så här:

Börja att skala räkorna. Koka sedan pastan enligt anvisning (spara gärna lite kokvatten). Skiva sedan vitlöken tunt. Lyft upp de hela tomaterna från burken och hacka grovt. Spara tomatjuicen i burken. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt olivolja, sardeller och vitlök och fräs under omrörning i ca 1-2 min (vitlöken skall inte ta färg). Tillsätt chili flakes, de hackade tomaterna och tomatjuicen. Låt puttra under omrörning i ca 20 min på låg temperatur. Tillsätt finhackad persilja och ev en liten skvätt citron. Salta och peppra. Späd såsen med lite kokvatten för tunna ut såsen. Ställ sedan såsen åt sidan.

Hetta upp en ny stekpanna på medelvärme och tillsätt lite chiliflakes. Tillsätt sedan den skalade räkorna och låt fräsa i ca 30 s till 1 min. Lägg över räkorna i såsen och hetta upp såsen.

Blanda såsen med pastan. Lägg upp och toppa med lite chiliflakes och bladpersilja.

 

Räkor går att byta ut mot musslor, scampi eller varför inte fisk. Eller varför inte flera olika skaldjur. 

En fantastiskt smakrik rätt – precis som i Italien – prego!

 

 

One thought on “Pasta Diavolo med räkor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *