Du behöver:

4 st kycklingfiléer skurna i bitar

1 st kruka basilika

1,5 dl cremé fraiche (kokbar)

2 st vitlöksklyftor

2 msk dijonsenap

2 dl mellangrädde

15-20 gröna oliver

10 cm tvättad och strimlad purjolök (det vita)

6 st strimlade soltorkade tomater (inlagda i olja)

Serveringsförslag:

Penne eller rigatoni pasta (rörpasta)

Gör så här:

Börja med att mixa basilika, senap, vitlök och cremé fraiche till en slät kräm. Stek sedan kyckling så att den får färg. Salta och peppra. Dra ned till medelvärme och tillsätt purjolöken. Stek purjolöken mjuk i några 2-3 minuter. Tillsätt sedan basilika cremén och grädden. Låt såsen puttra tills den är genomstekt, ca 10 min. Avsluta med att tillsätta strimlade tomater och oliver.

En enkel, snabb och smakrik vardagsrätt

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *