Du behöver:

50 g smör

Morotspuré med dragon och stjärnanis

300 g skalad och skivad morot

1 st liten knippe färsk dragon

1 stjärnanis

1,5 dl kycklingbuljong

2-3 msk färskpressad citron

1,5 dl grädde

Gör så här:

Hetta upp en kastrull på medelvärme och tillsätt smöret. Ha i morot, fransk dragon och stjärnanis och fräs under omrörning 1 någon minut. Tillsätt sedan kycklingbuljongen och låta koka i ca 20 min eller tills moroten är mjuk. Häll i grädde och gör ett snabbt uppkok. Ta bort stjärnanisen. Mixa krämen slät i en mixer. Sila genom en finmaskig sil tillbaka i kastrullen och tillsätt färskpressad citron och salt och peppar efter smak.

En ljuvlig kräm som funkar utmärkt till en stekt kycklingfilé eller fläskkött.

 

Lämna ett svar