Du behöver:

400-500 g uerfilé (alt marulk, tonfisk)

Risnudelsallad med grillad uerfilé och Nuoc-Cham dressing

1 pkt risnudlar

2 st grov skurna pak choi

3 st tunt skivade vårlökar

2 st hackade vitlöksklyftor

1/2 st finhackad grön chili

2 cm tunt strimlad färsk ingefära

50 g grovt hackade jordnötter (kan uteslutas vid ex allergi)

Nuoc-Cham dressing:

1 st strimlad röd chili

1 st pressad vitlöksklyfta

5 msk socker

0,5 dl kokande vatten

0,5 dl fisksås

1 dl färskpressad lime

Serveringsförslag:

Koriander och lime

Gör så här:

Börja med att göra dressingen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och ställ sedan i kylskåpet. Koka nudlarna enligt anvisningar. Tänk på att skölja dem rikligt med kallt vatten. Grilla eller stek sedan fisken. Hetta upp en wokpanna och tillsätt lite olja. Woka snabbt pak choi, vitlök, vårlök, ingefära och chili. Blanda sedan de varma grönsakerna med de kalla nudlarna samt hälften av dressingen. Blanda väl. Lägg upp nudelsalladen och toppa med fisken. Garnera med några jordnötter, koriander och en halv lime.

En perfekt sommarrätt till ett kallt glas rosévin.

Lämna ett svar