Du behöver:

Kycklingwok med ostronsås och grönsaker

600 g kycklingfilé skuren i bitar

3 msk rapsolja eller motsvarande

1 st skivad gul lök

1 st strimlad gul paprika

1 st strimlad röd paprika

2 st finhackade vitlöksklyftor

1/2 st finstrimlad röd chili

1/2 st strimlad zucchini

1 st burk minimajs

1 näve grovt hackad thaibasilika

3 msk ostronsås

2 msk ljus soja (ex kikkoman)

1 msk fisksås

1/2 dl cashewnötter

1/2 kruka grovt hackad koriander (kan uteslutas)

Gör så här:

Blanda ostronsås, fisksås och soja in en liten skål. Ställ åt sidan. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stekpanna. Lägg i kycklingen och fräs till kycklingen fått lite färg, ca 3-4 min. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik/fat. Tillsätt resten av oljan och stek löken tills den får lite färg. Tillsätt sedan paprika, zucchini, minimajs, vitlök och chili, thaibasilika och stek ytterligare någon minut. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt såsen. Stek ytterligare någon minut under omrörning.

Lägg upp och toppa med cashewnötter och koriander. Servera med jasminris.

Snabbt, fräscht och mycket gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *