Denna rätt är verkligen än av mina favoriträtter. Förutom att den är ruggigt god så är den snabb och göra. Receptet är för 4 pers.

Du behöver:

3 st stora kycklingfiléer, gärna majskyckling

6 msk olivolja, 50 g smör

2 st finhackade schalottenlökar

1 dl torrt vittvin

2 msk finhackad färsk dragon

1 tsk torkad smulad dragon

4 st skivade champinjoner 

2 tsk dijonsenap

4 dl kycklingbuljong

1,5-2 dl grädde

1 st pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

1. Hetta upp en stekpanna på medel/hög värme. Tillsätt hälften av olivoljan och lägg ned kycklingfiléerna. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg i hälften av smöret och stek tills kycklingen har fått fin färg (ös gärna kycklingen med smör/oljan. Stek kycklingen i ugnen på 150 grader tills den har en innetemperatur om 65 grader. 

2. Gör sedan såsen genom att fräsa schalottenlök i resterande olja och smör i några minuter på låg/medel värme och i samma stekpanna som kycklingen stektes i. Lägg sedan den skivade svampen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt även vitlöken. Tillsätt vinet och låt det nästa koka bort helt. Tillsätt sedan kycklingbuljong, grädde och senap. Sjud på låg värme i ca 10-15 min. Tillsätt sedan hackad och torkad dragon.

3. Ta ut kycklingen och lägg över dessa i såsen. Slå även över ev vätska som kommit från kycklingen. Sjud på låg värme i några minuter. Servera med nykokt ris och grönsaker, ex haricots verts. 

Lämna ett svar