Ett supergott recept som funkar utmärkt när man har lite tid men ändå vill äta något gott. Grön, krämig och väldigt smakrik. Testa! Receptet är för 4 pers.
Du behöver:
2 st kycklingfiléer skurna i 1 cm bitar

1 st liten strimlad purjolök
1 st kruka basilika
2 dl lätt creme fraiche (kokbar)
2 msk dijonsenap
1,5-2 dl grädde
2 st stora vitlöksklyftor
4 st strimlade soltorkade tomater i olja
15 st gröna oliver
1 st tunt skivad grön chili
3 msk smör + 2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Börja med att mixa basilika, creme fraiche, senap och vitlök med en stavmixer till en slät puré.
- Hetta upp en stekpanna på medel / hög värme. Tillsätt olja och smör och lägg i kycklingen. Bryn i några minuter tills kycklingen fått lite färg. Tillsätt sedan purjolöken och fräs ytterligare några minuter.
- Tillsätt sedan basilikacremen och grädde. Låt puttra i 10-15 minuter på låg värme.
- Ha sedan i oliver och soltorkade tomater och låt puttra ytterligare några minuter. Krydda med svartpeppar och lite salt (tänk på att oliverna är salta)
- Blanda nykokt penne med såsen. Lägg upp och toppa med några skivor chili.