Ett supergott recept som funkar utmärkt när man har lite tid men ändå vill äta något gott. Grön, krämig och väldigt smakrik. Testa! Receptet är för 4 pers.

Du behöver:

2 st kycklingfiléer skurna i 1 cm bitar

Pasta med kyckling och basilikasås

1 st liten strimlad purjolök

1 st kruka basilika

2 dl lätt creme fraiche (kokbar)

2 msk dijonsenap

1,5-2 dl grädde

2 st stora vitlöksklyftor

4 st strimlade soltorkade tomater i olja

15 st gröna oliver

1 st tunt skivad grön chili

3 msk smör + 2 msk olivolja

Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att mixa basilika, creme fraiche, senap och vitlök med en stavmixer till en slät puré.
  2. Hetta upp en stekpanna på medel / hög värme. Tillsätt olja och smör och lägg i kycklingen. Bryn i några minuter tills kycklingen fått lite färg. Tillsätt sedan purjolöken och fräs ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt sedan basilikacremen och grädde. Låt puttra i 10-15 minuter på låg värme.
  4. Ha sedan i oliver och soltorkade tomater och låt puttra ytterligare några minuter. Krydda med svartpeppar och lite salt (tänk på att oliverna är salta)
  5. Blanda nykokt penne med såsen. Lägg upp och toppa med några skivor chili.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *