Det roligaste med detta recept är att jag skrev det för över 20 år sedan. Sen är det ju alltid kul att rätten är riktigt god och dessutom busenkel att göra. Receptet är för 4 pers.

Du behöver:

250 g linguine (pasta)

8 st solmogna tomater

4 st vitlöksklyftor

1 st kruka basilika

1-2 tsk chili flakes

1/2-1 dl olivolja

100 g finriven pecorino

Svartpeppar och flingsalt

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett kryss på sex av tomaterna och blanchera dem snabbt i det kokande vattnet. Ta upp dem efter ca 10-20 sek och lägg dem i isvatten. Ta bort skalet från tomaterna och hacka dem grovt. Lägg hacket i en mixer tillsammans med vitlök, chili flakes, en nypa salt och bladen från en 1/2 kruka basilika. Mixa till en slät sås. Mixa sedan ned oljan i en svag stråle så att såsen ”går ihop”. Ställ åt sidan. Skär ned de kvarvarande tomaterna i mindre bitar.

2. Koka pastan enligt anvisningar. Skölj pastan med lite kallt vatten men se till att pastan ändå är varm. Blanda pastan tillsammans med såsen, hackade tomater och hälften av pecorinon i en bunke. Lägg upp pastan i och toppa med lite nymalen svartpeppar, olivolja, resterande basilikablad och pecorino. 

Lämna ett svar