En klassiker i våran familj i säkert 10 år, krispig kyckling och så mycket smak. Dessutom går den otroligt snabbt och göra, under 30 min. Så häng med. Receptet är beräknat till ca 4 pers. På bilden är det två olika rätter.

Du behöver:

500 g kycklingfilé skuren i kuber (ca 1*1 cm)

0,5 dl majsmjöl (maizena)

1 msk finriven färsk ingefära

1/2 tsk chili flakes

3 st finrivna vitlöksklyftor

2 dl rapsolja

1/2 tsk salt

1/2 krm nymald svartpeppar

Såsen:

3 msk risvinäger

3 msk ljus sojasås

2 tsk hoisinsås

0,5 dl vatten

2-3 msk socker

1 msk majsmjöl

Gör så här:

1. Börja med att göra såsen. Blanda och vispa snabbt ihop alla ingredienser i en skål. Ställ åt sidan.

2. Lägg kycklingkuberna i bunke. Salta och peppra. Ha sedan i majsmjöl och blanda noga så att alla kycklingbitar blir täckta av mjölet. Hetta upp en wok eller stekpanna på hög värme och tillsätt oljan. Lägg försiktigt ned kycklingkuberna och fritera tills kycklingen har fått lite ljusbrun färg och har krispig yta. Vill du ha ännu mer krispighet kan du fritera ytterligare en gång (tänk bara på att inte bränna kycklingen).

3. Lyft ur kycklingkuberna och lägg dem i ett durkslag/sil (för att ta bort överflödig olja). Spara ca 2 msk olja i woken/stekpannan. Dra ned värmen något och tillsätt vitlök, ingefära och chili flakes. Fräs i ca 20-30 sek och tillsätt sedan såsen. Låt såsen koka i ca 30 sek (blir såsen för tjock kan du späda med lite vatten). Lägg i den friterade kycklingen och blanda med såsen. Servera omgående tillsammans med jasminris. Toppa gärna kycklingen med lite sesamfrön (rostade eller orostade).

Lämna ett svar