Du behöver:

4 st fläskkotletter med ben

Kotlett med kål och äpple

2 msk olivolja

4 st pressad vitlöksklyftor

3 msk honung

3 msk vittvinsvinäger

2 dl kycklingbuljong

1 st litet huvud grov strimlad savoykål

2 st små röda äpplen skurna i halvmånar

200 g tärnat sidfläsk

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna på medel/högvärme. Tillsätt olja och stek kotletterna ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Lyft ur kotletterna. Dra ned värmen till låg/medelvärme och tillsätt vitlöken. Fräs i ca 30 sekunder och tillsätt sedan honung, vittvinsvinäger och kycklingbuljong. Låt små puttra till såsen tjocknat. Lägg i kotletterna och ös med såsen i några minuter på låg värme.

Hetta upp en ny panna på medel/högvärme och tillsätt lite olja. Tillsätt sidfläsket och stek knaprigt. Lägg över på ett pappa och låt rinna av. Tillsätt sedan äpplen och kålen och fräs några minuter. Salta och peppra lätt. Tillsätt 1 msk vinäger och 1 msk honung. Fräs ytterligare någon minut och tillsätt det avrunna fläsket. Lägg upp kålen, äpplen och sidfläsket. Toppa med kotletten och ringla över skyn.

En rätt som har asiatiska toner av sött, syrligt och salt i en härlig kombo. Äpple och kål funkar verkligen utmärkt ihop.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *