Du behöver:

3 msk rapsolja

Nudelsoppa

2 st citrongräs

1 st chilifrukt (hälften hackad, hälften skivad)

1 st stor finhackad gul lök

3 st skivade vitlöksklyftor

5 cm färsk riven ingefära

5 st färska limeblad alt torra

2 msk spiskummin

2 msk gurkmejka

1 msk mald koriander

2 st burk kokosmjölk

3 dl kycklingbuljong

4 msk fisksås

200 g risvermiceller

Gör så här:

Hetta upp en wok eller vid stekpanna på medel/hög värme. Tillsätt oljan. Fräs den gula löken, vitlöken, hackad chili samt riven ingefära. Låt fräsa några minuter. Tänk på att inte bränna vitlöken. Tillsätt sedan citrongräs, limeblad, gurkmeja, spiskummin och koriander. Fräs någon minut. Dra ned till låg/medelvärme och tillsätt kokosmjölk, kyckling och fisksås. Låt småputtrs i ca 10-15 minuter. Tillaga risvermicellerna enligt anvisning. Lägg över de varma vermicellerna i skål. Slå över buljongen. Toppa med hackad koriander och skivad chili.

En rätt du gör på 30 min fullmatad med smak. Mumma! För en ännu matigare soppa kan man tillsätta lite tunnskivad kycklingfilé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *