En av mina favorit snack, honey butter chicken. Med härligt crunch och sötma från honung. Har man börjat äta dem så går det inte att sluta.

Du behöver:

1 kg tinande kycklingvingar

0,7 dl potatismjöl

0,7 dl vetemjöl

2 ägg

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1/2 krm nymalen svartpeppar

3 dl rapsolja eller jordnötsolja

Sås:

2-3 st finhackade vitlöklsklyftor

3-4 msk ljus soja

0,5 dl strösocker

2-3 msk honung

50 g smör

Gör så här:

  1. Dela kycklingvingarna i två delar. Lägg kycklingbitarna i stor skål. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt potatismjöl, mjöl och ägg. Blanda noggrant. Ställ åt sidan.
  2. Tillsätt oljan till en tjockbottnad stekpanna eller kastrull. Hetta upp till ca 160-170 grader (tänk på att inte använda köksfläkten när du friterar). Lägg ned alla kycklingbitar alt gör det i omgångar om stekpannan/kastrullen inte är så stor. Fritera i ca 10-12 min och vänd några gånger under tillagningen. Lyft upp kycklingbitarna och lägg dem i en sil för att rinna av. Lägg tillbaka kycklingbitarna och fritera ytterligare ca 5-7 min tills de har en fin färg och är krispiga. Lyft upp kycklingbitarna och låt dem rinna av.
  3. Gör såsen genom att smälta smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg ned vitlöken och låt fräsa någon minut utan att vitlöken tar färg. Tillsätt soja, honung och strösocker och låt koka ihop till en tjock sås, ca 1-2 min. Dra stekpannan åt sidan och lägg ned de varma kycklingbitarna. Blanda runt så att såsen täcker alla kycklingbitar. Servera som de är alternativt med ryckande jasminris. Finger licking delicious!!

 

Lämna ett svar