En av mina favorit snack, honey butter chicken. Med härligt crunch och sötma från honung. Har man börjat äta dem så går det inte att sluta.
Du behöver:
1 kg tinande kycklingvingar
0,7 dl potatismjöl
0,7 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
3 dl rapsolja eller jordnötsolja
Sås:
2-3 st finhackade vitlöklsklyftor
3-4 msk ljus soja
0,5 dl strösocker
2-3 msk honung
50 g smör
Gör så här:
- Dela kycklingvingarna i två delar. Lägg kycklingbitarna i stor skål. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt potatismjöl, mjöl och ägg. Blanda noggrant. Ställ åt sidan.
- Tillsätt oljan till en tjockbottnad stekpanna eller kastrull. Hetta upp till ca 160-170 grader (tänk på att inte använda köksfläkten när du friterar). Lägg ned alla kycklingbitar alt gör det i omgångar om stekpannan/kastrullen inte är så stor. Fritera i ca 10-12 min och vänd några gånger under tillagningen. Lyft upp kycklingbitarna och lägg dem i en sil för att rinna av. Lägg tillbaka kycklingbitarna och fritera ytterligare ca 5-7 min tills de har en fin färg och är krispiga. Lyft upp kycklingbitarna och låt dem rinna av.
- Gör såsen genom att smälta smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg ned vitlöken och låt fräsa någon minut utan att vitlöken tar färg. Tillsätt soja, honung och strösocker och låt koka ihop till en tjock sås, ca 1-2 min. Dra stekpannan åt sidan och lägg ned de varma kycklingbitarna. Blanda runt så att såsen täcker alla kycklingbitar. Servera som de är alternativt med ryckande jasminris. Finger licking delicious!!