En underbar wokrätt med semi-friterad kyckling, krispiga grönsaker, osaltade cashewnötter och en sötstark sås. Den är ju bara så god. Receptet är för 4-6 personer.

Du behöver:

600 g kycklingfilé

3-4 msk maizena

8 msk solrosolja alt jordnötsolja

5 st finhackade vitlöksklyftor

2 cm riven färsk ingefära

1 st grön paprika skuren i större bitar

1 st röd paprika skuren i större bitar

1 st liten skivad lök

1 st litet broccolihuvud (skär ned i buketter)

2 tsk socker

0,5 dl utspädd kycklingbuljong

3 msk ljus soja

6 msk oystersås

2-4 st hela torkade thaichili alt 1-2 msk chili flakes

1 dl osaltade cashewnötter

1-2 tsk sesamolja (valfritt)

Gör så här:

1. Gör först woksåsen genom att blanda soja, socker, kycklingbuljong, ostronsås och chili(flakes) i en skål. Använder du hela torkade chili tillsätts dessa samtidigt med grönsakerna.  

2. Skär ned kycklingfiléerna i större strimlor. Blanda kycklingstrimlorna med 2 st finhackade vitlöksklyftor och den rivna ingefäran. Salta och peppra och låt marinera i ca 25 min. Blanda sedan kycklingen med maizenamjöl. Hetta upp en wok eller stekpanna på hög värme och tillsätt 4 msk olja. Skaka av överflödig maizena från kycklingen och woka dem hastigt under omrörning under 2-3 min (så att de inte fastnar) och får lite färg. Ta upp och lägg dem i ett durkslag/sil.

3. Tillsätt resterande olja och woka hastigt lök, resterande vitlök, paprika och broccoli i ca 2-3 min. Tillsätt kycklingen och woka ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt sist woksåsen och cashewnötterna och woka ytterligare någon minut.

4. Lägg upp din Himalayawok och ringla ev över lite sesamolja. Servera med varmt jasminris.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *