En magiskt god soppa med krämig ,ild Sainta Agür blåmögelost och spritsig prosecco. Receptet är för 4 personer. 

Du behöver:

2 dl prosecco (torr)

100 g Sainta Agür delad i mindre bitar

2 st fint skivade stjälkar selleri

3 st fint skivade stjälkar vårlök

2 msk smör

2 msk mjöl

2 dl standard mjölk

5 dl utspädd fond (välj mellan vegetarisk, kyckling eller kött)

2 dl creme fraiche

1 st knippe finhackad gräslök

Salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Hetta upp en kastrull på medelvärme och tillsätt smör. Fräs vårlök och selleri i någon minut under omrörning och tillsätt mjölet. Blanda runt mjölet och tillsätt prosecco, mjölk och fond under kraftig vispning (för att undvika klumpar av mjöl). Dra ned värmen något och låt småsjuda i ca 10 min. 

2. Mixa soppan slät med en stavmixer och vänd sedan ned osten och creme fraiche. Låt småputtra någon minut och mixa soppan igen. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Lägg upp soppan rykande varm och garnera med gräslök. Servera soppan som det är eller med ett gott bröd, ex vitlöksbröd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *