Du behöver:

250 g mjöl

125 g rumstempererat osaltat smör delad i mindre kuber

75 g florsocker

1 st nypa salt

2 ägg + 1 msk vatten

Gör så här:

1. Blanda salt, florsocker, smör och mjöl i en bunke. Blanda tills du har en smulig textur. 

2. Tillsätt äggulor och vatten och knåda till en smidig deg. Platta ut och vira in degen i plastfilm och låt stå i kylen i minst 30 min. 

3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till ca 3 mm tjock. Lägg över i en pajform och skär bort överflödig deg. Kyl formen med i 30 min. Nagga botten och lägg ett bakplåtspapper över. Lägg i gamla mynt och fördela jämt i pajskalet. Baka pajskalet i ca 10 min på 190 grader (mynten leder värme bra och gör pajskalet frasigt och välbakat).

3. Ta ur pajskalet och ta bort bakplåtspapper och mynt. Pensla degen men en äggula på kanter och i botten och kör baka ytterligare i 3-5 min. Låt svalna. Fyll sedan med valfri fyllning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *