En vegetarisk sallad fullpackad med smak och textur. Går snabbt att göra och funkar som vardagsrätt eller till fest. Receptet är för 4 personer.

Du behöver:

4 st endiver (gärna blandade färger)

150 g roquefortost

3 msk varmt vatten

2 msk vittvinsvinäger

0,3 dl olivolja

2 st päron (ex anjou)

100 g grovt hackade valnötter

1/2 helt levainbröd eller liknande

1 st stjälk selleri

1/2 st kruka gräslök

Gör så här:

1. Frys ca 100 g av roquefortosten i ca 30 min. Gör under tiden dressingen genom att vispa osten mjuk i en skål. Blanda ned det varma vattnet och vispa till en slät sås. Ha i vinäger och sedan i oljan i en svag stråle under konstant vispning. Ställ åt sidan.

2. Skär tunna skivor av brödet, ca 3 mm tjocka. Stek skivorna i olivolja så att det blir frasiga och får fin färg. 

3. Dela endiverna på mitten och skär centimeter tjocka långa strimlor. Skär sellerin i tunna skivor. Vänd ned både endive och selleri i dressingen. Vänd även ned valnötterna. 

4. Dela päronen på hälften och ta bort kärnhuset. Skär i långa strimlor, ca 0,5 cm och ha i dem i salladen tillsammans med hackad gräslök. Blanda salladen noga.

5. Lägg upp salladen på ett fat och garnera med bitar av den frusna roquefortosten samt de stekta brödkrutongerna. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *