En vegetarisk sallad fullpackad med smak och textur. Går snabbt att göra och funkar som vardagsrätt eller till fest. Receptet är för 4 personer.

Du behöver:

4 st endiver (gärna blandade färger)

150 g roquefortost

3 msk varmt vatten

2 msk vittvinsvinäger

0,3 dl olivolja

2 st päron (ex anjou)

100 g grovt hackade valnötter

1/2 helt levainbröd eller liknande

1 st stjälk selleri

1/2 st kruka gräslök

Gör så här:

1. Frys ca 100 g av roquefortosten i ca 30 min. Gör under tiden dressingen genom att vispa osten mjuk i en skål. Blanda ned det varma vattnet och vispa till en slät sås. Ha i vinäger och sedan i oljan i en svag stråle under konstant vispning. Ställ åt sidan.

2. Skär tunna skivor av brödet, ca 3 mm tjocka. Stek skivorna i olivolja så att det blir frasiga och får fin färg. 

3. Dela endiverna på mitten och skär centimeter tjocka långa strimlor. Skär sellerin i tunna skivor. Vänd ned både endive och selleri i dressingen. Vänd även ned valnötterna. 

4. Dela päronen på hälften och ta bort kärnhuset. Skär i långa strimlor, ca 0,5 cm och ha i dem i salladen tillsammans med hackad gräslök. Blanda salladen noga.

5. Lägg upp salladen på ett fat och garnera med bitar av den frusna roquefortosten samt de stekta brödkrutongerna. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *