Du behöver:

5 dl standardmjölk

Gräddglass med citronverbena

5 dl grädde

15 g blad från citronverbena

2 dl socker

8 äggulor

Gör så här:

Koka upp grädde och mjölken. Ställ åt sidan och lägg i verbena bladen. Låt bladen dra i minst en timme. Vispa äggulor och socker fluffigt i en värmetålig skål. Sila bort verbenabladen och värm upp gräddmjölken. Tillsätt 1/4 av gräddmjölken till äggblandningen under vispning. Häll tillbaka ägg och gräddmjölken till resterande gräddmjölk. Sjud under omrörning till 85 grader. Inte mer. Häll över glassblandningen i en bunke och kyl ned. Sila smeten och kör sedan i en glassmaskin till önskad konsistens.

Otroligt krämigt och gott med tydliga toner av citronverbenan.

Lämna ett svar