Du behöver:
150 g digestive kex

30 g osaltat smör
2 msk socker
Ganache:
200 g mörk choklad, 70 %
100 g mjölkchoklad
350 g grädde
10 st passionsfrukter
10 g vaniljkräm (kan uteslutas)
Salt
Kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Bryt sönder digestivkexen grovt och lägg på en bakplåtspapper i ugnen. Sätt i kexen i ugnen i ca 10 min. Kör sedan kexen tillsammans med socker och smör i en mixer till en smulig massa. Tryck ut massan i en löstagbar form och ställ i frysen. Gör ganachen genom att smälta chokladen i en skål som står över ett sjudande vattenbad. Koka upp grädde tillsammans med innehållet från passionsfrukterna. Precis när det börjar koka dra av från plattan och låt stå i ca 5-10 min. Sila innehållet i omgångar över chokladen samtidigt som du ”vänder in” grädden i chokladen. En slickepott funkar utmärkt. Häll över den kalla smulbotten och ställ in i frysen. Ta fram din chockladgateau i god tid före servering. Toppa direkt med siktat kakao och lite grovt raspad mörk choklad.
Underbar kombo mellan syrlig passionsfrukt, rik mörk choklad och crumble från kakbotten. Mumma!!
Gästerna var för snabba för att jag skulle hinna med en bild på hela gateaun 🙂