Du behöver:

1 st vaniljstång

125 g socker

30 g maizena/majsmjöl

30 g mjöl

4 stora äggulor eller 5 små

500 ml standard mjölk

Gör så här:

Börja med att hälla mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut vaniljen. Lägg i vaniljen tillsammans med stången i mjölken. Tillsätt även hälften av sockret. Detta förhindrar att mjölken bränns. Hetta upp mjölken under vispning till det börjar koka. Vispa äggulorna med resterande socker. Tillsätt sedan majsmjöl och mjöl och vispa i hop till en slät smet. Ta hälften av den varma vaniljmjölken och blanda med majsmjölet, mjölet och äggulorna under vispning. Häll sedan tillbaka till kastrullen. Koka gärna i 3 min under konstant vispning eller tills smeten är tjock. Häll direkt över i ett ren form och bred ut cremen jämt. Täck direkt med plastfilm för att undvika bakterier och ställ cremen att kyla i 4-6 timmar. Vispa gärna smeten lite snabbt med en elvisp innan du använder den.

Vaniljcremen eller Cremé patissiere kan du använda till att fylla munkar, peti chouxer eller eclairer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *