Du behöver:

1 kg kycklingvingar, drumsticks eller lårfilé eller blandat

1 st stor citron

4-6 msk paprikapulver

0,5 dl brandy

salt och peppar

Gör så här:

Lägg kycklingen i en bunke och krydda kycklingen med paprikapulver och juicen från en hel citron. Låt stå och dra i ca 20 min. Stek sedan kycklingen i en stekpanna på medel/hög värme i lite rapsolja och smör i ca 10 min. Ös hela tiden. Häll sedan i brandyn och flambera kycklingen. Tänk på att inte ha fläkten på – jag brukar flambera vid köksbordet. Lägg över ett folie/bakplåtspapper och sänk värmen till låg till medelvärme. Låg stå och småputtra i ca 20-30 min. Ös lite då och då. Avsluta med salt och lite peppar

Jag brukar göra denna rätt när jag gör tapas. Men funkar även utmärkt på en buffé, som nattamat eller bara som comfortfood. Kryddigt och lite syrligt och underbart gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *