Varför inte pröva en sandwich till middag. Det finns så många goda sandwich recept, ex bookmaker toast, Reuben, BLT etc. Här kommer ett recept på en av mina favoriter, en klassisk Club Sandwich. På bilden serverades pommes och chili mayo till men det går lika bra med en sallad eller helt utan. Receptet är beräknat till 4 personer.

Du behöver:

2 st kycklingfiléer alt motsvarande kalkonfilé

Club Sandwich

4 msk smör

12 st skivor kantskuret vitt formbröd

2 pkt bacon eller 16 skivor

200 g majonnäs, typ Hellmans

4 st tomater eller 16 skivor

8 st salladsblad

Salt och peppar

Chili mayo:

1 dl majonnäs

1-2 msk srirachasås

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stekpanna på medel/hög värme och tillsätt smöret. Stek kycklingfiléerna alt kalkonfilén så att den får fin färg runt om. Krydda med salt och peppar. Vill du ha starkare smal krydda då med cayennepulver eller chilipulver. Lägg över kycklingen i en ugnsform och stek klart i ugnen, ca 10 min eller tills den har en innertemperatur på 72 grader. Låt kycklingen vila 5 min och tranchera sedan den i tunna skivor, ca 0,5 cm.
  2.  Hetta upp en ny stekpanna och stek baconet krispigt. Lägg över baconet på en hushållspapper.
  3. Stek brödskivorna i en stekpanna med smör alt använd en brödrost så att de får fin färg på båda sidor.
  4. Bred majonnäs på en sida på varje brödskiva. Lägg på ett salladsblad, 2 st skivor tomat, 2 st baconskivor och hälften av den skivad kycklingen på fyra av brödskivorna. Gör likadant på nästa lager. Lägg till sist på de fyra sista brödskivorna med majonnässidan vänd “nedåt”. Skär sedan sandwichen diagonalt (se bild).

 

 

 

Lämna ett svar