Du behöver:

5 st tvättade citroner, gärna ekologiska

Citron och ingerfärsgranité

2 dl vatten

2 dl socker

5 cm ingefära

Gör så här:

Börja med att koka vatten. När vattnet kokar tillsätt socker och vispa till sockret löst sig. Tillsätt långa bitar av skalet från citronen utan att få med det vita som är beskt. Skala ingefäran och skiva den tunt på en mandolin och lägg i sockerlagen. Låt sockerlagen med citronskal och ingefära stå och dra i några timmar, gärna 4-5 timmar. Tillsätt sedan färskpressad citronjuice från de fem citronerna. Här kan du välja att frysa din granité på lite olika sätt. Antigen fryser du i en större plastbytta och rör lite varje 30 min med en gaffel till önskad textur eller så fryser du i granitén i iskubsformer som du sedan mixar sönder grovt i en mixer. Toppa med några strimlor av ingefära för lite extra “tvang”

Servera gärna i ett cocktailglas som den är eller tillsammans med lite bär, ex hallon. Svalkande och otroligt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *