Du behöver:

4 st kycklinglår

4 st kycklingvingar

2 delade vitlöksklyftor

10 st blad salvia

1 st citron

1 st kvist rosmarin

300 ml ankfett

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 100 grader. Använd sedan en tjockbottnad gryta, ex en la creuset och lägg ned kycklingdelarna. Krydda ganska rikligt med salt. Peppra lätt. Lägg ned blad av salvia, rosmarinkvist, vitlöksklyftor och 2-3 långa strängar av det gula från citronen. Häll över ankfettet i en kastrull och låt smälta. Häll sedan ankfettet över kycklingen. Tänk på att täcka alla kycklingdetaljer. Lägg på en lock och ställ in grytan i ugnen. Kör ca 3 h och kolla med en stektermometer. Jag tycker 64 grader är alldeles perfekt. När kycklingen har nått temperatur ta då ur den i grytan. Stek kycklingen i olivolja på skinnsidan hårt för att få till ett krispigt skinn. Vänd sedan kycklingen och stek på låg temperatur.

Servera och njut av en perfekt kyckling i varje tugga 🙂

Lämna ett svar