Chokladtryfflar är så gott till kaffet eller till en god whisky. De går att smaksätta i stort sett med vad som helst, chili, mint, apelsinzest etc. Testa gärna och experimentera med olika smaksättningar.

Du behöver:

250 g mörk choklad av bättre kvalitet (gärna 60-70%)

Chokladtryfflar med whisky

1,5 dl vispgrädde

2 msk honung

1 msk smör

1 nypa flingsalt

4-6 cl mörk rom eller whisky (i detta recept är tryfflarna smaksatta med whiskyn Kavalan Sherry)

Övrigt:

Kakao eller kokosflingor

Gör så här:

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll den varma vätskan över chokladen och vänd runt med en slickepott till en helt slät smet. Tillsätt kallt smör, whisky/rom och flingsalt. Blanda väl och häll över tryffelsmeten i en plastbytta. Låt stelna, ca 3-4 tim i kylskåpet.

Ta ut formen från kylskåpet och rulla små bollar. Rulla bollarna i kakao eller kokosflingor. Förvara tryfflarna i kylskåpet i ex en plastbytta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *