Du behöver:

4 st kycklingfiléer skurna i 2 cm stora kuber

Chicken tikka masala

Marinad:

2 dl matlagningsyoghurt

5 st rivna vitlöksklyftor

2 tsk spiskummin

2 tsk gurkmeja

2 tsk mald koriander

2 tsk garam masala

2 tsk citronjuice

2 msk färsk riven ingefära

2 tsk salt

Såsen:

2 msk rapsolja

1 st tunt skivad gul lök

2 msk tomatpuré

3 st kardemumma kapslar

1 tsk chili flakes

2 st burkar hela skalade tomater

2 dl grädde (40%)

1 st kruka färsk koriander

Till servering:

Basmatiris, naan bröd

Gör så här:

Blanda yoghurten med hälften av kryddorna till marinaden i en bunke. Lägg ned kycklingen i bunken och låt marinera i ca 4-6 timmar i kylskåpet. Gör såsen genom att i en stekpanna fräsa den gula löken i rapsolja på medelvärme i ca 5 min tills den börjar få lite färg. Tillsätt sedan chiliflakes, resterande kryddor (utom citronjuice), kardemumma kapslar samt tomatpuré. Fräs under omrörning i ca 5 min. Krossa de hela tomaterna med handen och tillsätt dessa till såsen. Tillsätt grädden och kvarvarande citronjuice och låt sjuda i ca 20 min till en krämig sås.

Sätt ugnen på 250 grader på grill. Ta fram den marinerade kycklingen och trä upp bitarna på järnspett, ca 4-5 bitar på varje spett. Ta fram en ugnssäker form och lägg spetten tvärs över formen (på detta sätt droppar ev vätska ned i formen samtidigt som spetten blir bättre grillade. Grilla spetten i ca 10-15 min tills de börjar ta lite färg. Ta sedan loss kycklingbitarna från spetten och lägg ned dem i den varma såsen. Servera med basmatiris, hackad koriander samt naan bröd.

Kryddigt, krämigt och bara fantastiskt gott!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *