Du behöver:

3 st skalade och finhackade schalottenlökar

1 dl torrt vittvin

0,5 dl vitvinsvinäger

0.2 dl grädde (ingår ej i original receptet)

1 dl vatten

150 g smör skurna i mindre kuber

salt och peppar

Valfritt kan man även tillsätta lite hackade örter, ex gräslök, körvel eller liknande.

Gör så här:

Lägg den hackade löken i en kastrull. Häll på vittvin, vinäger, vatten och ev grädde. Reducera ihop tills ca 1 dl vätska återstår. Ta kastrullen från spisen och vispa ned smörkuberna en i taget. Smöret reder såsen och gör den fylligare och krämigare. Smaka av med salt och lite peppar och sila såsen. Tillsätt i detta steg eventuella färska örter. Varmhåll såsen.

Servera beurre blanc till kokt eller stekt vit fisk eller varför inte till nykokt hummer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *