Denna banankaka är så magiskt god. Testa så förstår ni. Receptet ger ca 15-20 bitar.
Du behöver:
290 g socker
3 st mogna/övermogna bananer
230 g filmjölk, 3%
2 st stora ägg, alt 3 st små
60 g osaltat och rumstempererat smör
2 tsk bourbon vanilj (flytande)
290 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
Frosting:
75 g osaltat och rumstempererat smör
100 g philiadelphia ost
2,5 dl florsocker
1 tsk bourbon vanilj (flytande)
1/2 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra sedan en form med måtten, ca 15*25 cm.
2. Använd en Kitchen Aid med stor bunke och vinge. Tillsätt socker och smör och kör på medelfart till en fluffig smet. Dra ned hastigheten något och tillsätt ägg, filmjölk, mosad banan och vanilj. Kör ca 30 sek. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Tillsätt sedan de blandande torra ingredienserna i omgångar. Se till att allt blandas väl.
3. Häll över smeten i den smörade plåten och baka i mitten av ugnen i ca 35-45 min. Provstick kakan efter ca 35 min, den skall inte vara kladdig. Kör i sådant fall 5-10 till. Om kakan blir för brun kan man lägga lite folie över. Låt svalna på ugnsgaller eller liknande.
4. Använd en Kitchen Aid med padel för frostingen. Blanda smör och philadelphiaost och kör till en lös smet, tar ca 1 min på medel hastighet. Dra ned hastigheten till låg och tillsätt florsocker, vanilj och salt. Kör ca 30 sek och öka sedan hastigheten till nästan max i ca 2 minuter. Bred ut frostingen över den kalla kakan och ställ in i kylen i minst 30 minuter.