Världens godaste kycklingvingar

Du behöver:

1 kg frysta kycklingvingar

2 cm riven färsk ingefära

3 st hackade vitlöksklyftor

Salt och peppar

2 dl potatismjöl

1 l frityrolja

Såsen:

2 msk matolja, ex rapsolja

4 st hackade vitlöksklyftor

0,5 dl ljus soja, ex kikkoman

0,5 dl Gochujangsås (finns i välsorterade butiker)

0,25 dl råsocker

0,25 dl honung

2 tsk ättika

1 tsk dijonsenap

(alt rostade sesamfrön, hackad färsk koriander)

 

Gör så här:

Tina kycklingvingarna. Lägg kycklingvingarna i en sil eller liknande och skölj dem noga under kallt vatten. Torka dem sedan torra med hushållspapper. Lägg kycklingvingarna i en bunke tillsammans med den hackade vitlöken och ingefäran. Salta och peppra. Marinera kycklingvingarna i ca 20-30 minuter.

Häll frityroljan i en stor kastrull, gärna en tjockbottnad. Tänk på att inte använda köksfläkten under friteringen samt ha en lock nära till hands. Frityroljan skall ha en temperatur av ca 180 grader (testa gärna med en bit bröd alt. kontrollera med termometer). Täck kycklingvingarna noggrant med potatismjölet. Skaka sedan av överflödigt potatismjöl. Fritera kycklingvingarna ett par åt gången i ca 8-10 min. Vänd runt kycklingvingarna några gånger under friteringen, ex med en pincett. Ta upp kycklingvingarna och lägg dem i en sil och låt dem rinna i någon minut. Lägg sedan tillbaka dem i frityroljan och fritera ytterligare ca 8 minuter eller till kycklingvingarna är gyllenbruna. Ta upp och lägg de färdiga kycklingvingarna i en sil för att rinna av.

Gör såsen genom att fräsa den hackade vitlöken i olja under ca 30 sek på medelvärme. Viktigt att vitlöken inte får någon färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt små puttra under omrörning på låg till medelvärme i ca 5 min eller tills såsen tjocknat.

Vänd de friterade kycklingvingarna i såsen en i taget. Alt kan du här strö över rostade sesamfrön. Lägg upp kycklingvingarna på ett fat eller i en korg. Avsluta alt. genom att strö över hackad koriander.

Krispigt, saftigt och otroligt gott!

 

One thought on “Världens godaste kycklingvingar”

Lämna ett svar