Gulasch är riktig favorit i vår familj. En rätt med mycket smak som funkar utmärkt till höstens lite ruggigare/kallare väder. Vi brukar göra egna potatisgnocchis men det går lika bra att köra på köpevarianten.

Du behöver:

1 kg högrev eller grytbitar (skär i bitar som är ca 1,5 cm stora)

2 st medelstora skivade gula lökar

Ungersk gulasch med potatisgnocchi

3-4 st finhackade vitlöksklyftor

2-3 tsk ungersk paprikapulver

70 g tomatpuré

1/2-1 tsk hel kummin

1,5-2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl rödvin el vatten

50 g smör till stekning

Tillbehör:

1 pkt potatisgnocchi (500 g)

1 pkt gräddfil

1 st kruka bladpersilja

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna på medel/hög värme. Tillsätt smör och sedan den skivade löken. Fräs löken sakta i några minuter. Lägg över löken i en gryta. Tillsätt smör till samma stekpanna och stek sedan köttet i omgångar så att bitarna har fin färg runtom. Krydda varje omgång med paprikapulver, svartpeppar och salt. Lägg över köttet till grytan med lök.
  2. Tillsätt den hackade vitlöken, kummin, tomatpuré och vatten och låt koka långsamt i ca 2 h eller tills köttet är mört.
  3. Servera med med nykokt och lätt stekt potatisgnocchi, gräddfil och hackad persilja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *