Jag är ingen jättefan av rätten korvstroganoff. Då gillar jag desto mer biffstroganoff. Men med en lite annorlunda kryddsättning med dill, persilja, olika sorters senap och pepparrot så blir en vanlig korvstroganoff något helt annat. Klassiska svenska smaker som passar så bra ihop. Testa så får du se!

Du behöver:

800 g falukorv

2 msk smör + 1 msk rapsolja

2 st skivade schalottenlökar

3 msk tomatpuré

2 dl grädde

3-4 dl standardmjölk

3 msk mjöl

0,5 dl hackad dill

0,5 dl hackad kruspersilja

4-6 msk finriven pepparrot

1 msk söt senap

1 msk osötad grovkorning senap

1-2 msk dijonsenap

Salt och peppar

Gör så här:

1. Börja med att skära korven i strimlor, ca 1cm breda (skär korven på längden och i långa skivor så är det lättare att sedan strimla den). Hetta upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt smör och rapsolja. Lägg ned korven och löken och fräs några minuter tills korven börjar få lite färg (du avgör själv hur brynt du vill ha din korv och lök). Dra ned värmen något och tillsätt tomatpurén. Fräs tomatpurén någon minut eller två tillsammans med korven och löken. Strö över mjölet och fräs i någon minut under omrörning. Tillsätt grädde och mjölk. Låt småputtra i ca 10 min under viss omrörning.

2. Krydda med senap, dill och persilja. Låt småputtra ytterligare i ca 5-10 min. Avsluta med den rivna pepparroten, salt och peppar. Smaka av och tillsätt ev mer/mindre pepparrot samt kryddor. Servera med nykokt ris. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *