Du behöver:

200 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
400 g kondenserad sötad mjölk
5 st lime (saft och skal)
4 äggulor
Till servering:
Lättvispad grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på ca 180 grader. Krossa digestivekexen i en mixer till ett pulver. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen någon centimeter upp mot kanten i en ungsäker rundform alt löstagbar form (diameter ca 20 cm). Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Sänk ugnen till ca 170 grader. Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Ha i äggulorna och rivet zest från limen. Pressa saften från limen i en separat skål och vänd ned i smeten under blandning. Låt smeten stå och dra i ca 30 min i kylskåpet. Sila sedan smeten genom en finmaskig sil direkt ned i det pajskalet. Grädda pajen i ca 20 min och låt svalna av. Ställ sedan i kylskåp tills pajen skall serveras.
Servera med lättvispad grädde och en skiva lime.
Sött, syrligt, knäckigt och syndigt gott!
Fantastiskt gott, tack