Du behöver:

Key Lime Pie

200 g digestivekex

100 g smält smör

Fyllning:

400 g kondenserad sötad mjölk

5 st lime (saft och skal)

4 äggulor

Till servering:

Lättvispad grädde

 Gör så här:

Sätt ugnen på ca  180 grader. Krossa digestivekexen i en mixer till ett pulver. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen någon centimeter upp mot kanten i en ungsäker rundform alt löstagbar form (diameter ca 20 cm). Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Sänk ugnen till ca 170 grader. Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Ha i äggulorna och rivet zest från limen. Pressa saften från limen i en separat skål och vänd ned i smeten under blandning. Låt smeten stå och dra i ca 30 min i kylskåpet. Sila sedan smeten genom en finmaskig sil direkt ned i det pajskalet. Grädda pajen i ca 20 min och låt svalna av. Ställ sedan i kylskåp tills pajen skall serveras.

Servera med lättvispad grädde och en skiva lime.

Sött, syrligt, knäckigt och syndigt gott!

One thought on “Key Lime Pie”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *