Du behöver:
500-600 g färsk tonfisk (4 pers)

2 st avokado skurna i små kuber (1*1 cm)
1 st färsk mango skuren i små kuber
1 st finriven vitlök
1/2 finhackad rödlök
1/2 st färsk finhackad chili
1/2 skalad, urkärnad och grovt strimlad gurka
2 st grillade och grovt strimlade paprikor, ex röd/gul
1 st stor sötpotatis skuren i 1 cm tjocka skivor
1 st kruka hackad koriander
0,5 dl olivolja
1 st lime
Gör så här:
Börja med göra salsan. Blanda mango, avokado, rödlök, gurka, chili, vitlök och koriander. Dressa salsan med olivolja och pressad lime. Salta och peppra. Ställ salsan i kylskåpet. Koka sötpotatisen i ca 10 min. Lämna gärna lite kärna då sötpotatis gärna faller sönder lätt. Skölj potatisen under kallt vatten för att stanna av kokprocessen. Torka av dem och ringla över lite olivolja. Skär paprikan i grova bitar och ringla över olivolja. Börja och grilla paprikan. Grilla sedan sötpotatisen. Salta och peppra potatisen. Ringla lite olivolja över tonfisken och grilla den ca 1-1,5 min på varje sida. Grilla inte längre då tonfisk lätt kan bli torr och tråkig. Ta fram salsan. Strimla den grillade paprikan och vänd ned i salsan.
Lägg upp några skivor sötpotatis på varje tallrik, lägg på salsan och sist den grillade tonfisken. Ringla gärna över lite dressing från salsan och garnera med en limeklyfta och koriander.
Somrigare blir det inte!